Predstavnici ugostitelja traže vraćanje radnog vremena kao prije epidemije

Gradonačelnik Draško Stanivuković sastao se sa predstavnicima noćnih klubova sa područja Banjaluke sa kojima je razgovarao o radnom vremenu ovih objekata.
Obzirom da je epidemiološka situacija povoljna, zaključeno je da se uputi zajednička inicijativa Republičkom štabu za vanredne situacije da se noćnim klubovima dozvoli radno vrijeme koje je bilo na snazi prije epidemije.

– Epidemiološka situacija tokom marta, aprila i maja to prosto nije dozvoljavala, ali danas kada dobijemo taj njihov zahtjev i pogledamo broj zaraženih, kojih u Banjaluci u posljednjih sedam dana nije ni bilo, podržavamo vraćanje normalnog radnog vremena. Prosto, to je potreba ugostitelja i turističke sezone – rekao je gradonačelnik Stanivuković.

Naravno, kako je napomenuo, ukoliko bi parametri o broju zaraženih krenuli da pokazuju drugačije, stanje bi se analiziralo i uskladilo sa epidemiološkom situacijom.
– Grad daje punu podršku ovim ljudima da rade najnormalnije i iskoriste ove ključne mjesece, jul i avgust, za ugostiteljstvo i generalno razvoj privrede. Za to smo da ovi ljudi rade, ali grad nema autonomiju da donese ovakavu odluku dok Republički štab takvo nešto ne dozvoli – naglasio je on, dodajući da su mjere popustile i u regionu, konkretno u Srbiji.

U ime vlasnika noćnih klubova, Strahinja Grahovac je rekao da su u jako teškoj situaciji jer ne rade godinu i po dana po normalnom radnom režimu.

– Dolazimo u situaciju da se u Federaciji BiH i u Brčkom radno vrijeme vratilo u normalu, a mi smo još uvijek ograničeni da radimo do ponoći. Molimo Republički štab da se vrati na snagu gradska odluka o radnom vremenu koja je ljeti propisivala da radnim danom radimo do četiri, odnosno vikendom do pet časova – rekao je Grahovac.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: