Predstava o lopovima, kriminalcima, službenicima i advokatima

U ponedjeljak, 27.11. u 20h u Gradskom pozorištu Jazavac će biti izvedena predstava POSTDIPLOMSKO OBRAZOVANJE, monodrama Vilima Matule rađena po predlošku Siniše Labrovića. Pored Matule, na sceni je i muzičar Igor Pavlica koji izvodi muziku uživo.

Cijena ulaznice je 5 KM.

U ovoj monodrami Vilim Matula osvaja jedinstvenim glumačkim izrazom. Na urnebesno duhovit način on progovara o trenutno najperspektivnijem zanimanju u Hrvatskoj – zanimanju kriminalca. U formi predavanja studentima on daje uputstva mladim ljudima s diplomom te ih savjetuje kako postati i ostati kriminalac u usponu. Na ovaj način uzevši ironičan odmak od stvarnosti, glumac Vilim Matula, muzičar Igor Pavlica i ostali dio autorskog tima progovaraju o našoj svakodnevici nastojeći stvoriti materijal koji kombinuje iskustva glumca i autora, u ovom slučaju Vilima Matule sa subverzivnim materijalima Labrovićevih tekstova i nekim igranim pričama sastavljenim od karaktera uronjenih u ove i ovakve događaje.

Do kraja mjeseca u Gradskm pozorištu Jazavac izvode se predstave:

Petak, 24.11. u 20h – PMS –Post Muški Stres

Subota, 25.11. u 20h – Bračni par(astos)

Nedjelja, 26.11. u 20h – Šećer je sitan, osim kad je kocka

Ponedjeljak, 27.11. u 20h –  Postdiplomsko obrazovanje

Utorak, 28.11. u 20h – Malo blago

Srijeda, 29.11. u 20h – Pita li iko kako je meni?

Četvrtak, 30.11. u 20h – Kako su postale ružne reči, Dječija JUHU scena

Iz „Jazavca“ napominju da su napravili i akciju u sklopu koje svi koji kupe dvije ulaznice za predstave PMS –Post Muški Stres i Bračni par(astos) dobijaju gratis kartu za predstave Malo blago ili Pita li iko kako je meni?.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: