Pravac svjetsko prvenstvo u Brazilu, Banjalučanin najbolji gejmer u BiH

Devetnaestogodišnji Đorđe Blagojević iz Banje Luke, u gejmerskim krugovima poznatiji kao Soge, prvi je šampion domaćeg izdanja globalnog eSport turnira Red Bull Player One. Proteklog vikenda, on je savladao konkurente iz čitave BiH i rezervisao kartu za svjetsko finale u Brazilu.

Spektakularna završnica takmičenja u planetarno popularnoj igri League of Legends (LoL) organizovana je 2. novembra, tačno mjesec dana nakon početka turnira.

U Domu omladine u Banjoj Luci našli su se pobjednici osam kvalifikacionih rundi, a nakon šest časova vrhunskih mečeva 1-na-1, mnogo gejmerske zabave i iznenađenja za posjectioce, upravo Soge je osvojio titulu šampiona.

Pobjeđivao je redom sve izazivače, pa na kraju i Anesa Aspecta Džehverovića iz Sarajeva, kojeg je nadmašio sa uvjerljivih 3:0 u velikom finalu i prvi podigao Red Bull Player One pehar.

Obojica finalista dobili su na poklon gejmerski monitor AOC, ali Blagojevića tek očekuje najveća nagrada – putovanje na svjetsko finale u Brazil gdje će predstavljati BiH na svjetskom finalu Red Bull Player One.

Već krajem novembra, mladić iz Banje Luke otputovat će u južnoameričku metropolu Sao Paolo, gdje će odmjeriti svoje LoL vještine sa šampionima iz još 27 država svijeta.

“Red Bull Player One BiH je bio turnir na zavidnom nivou u poređenju sa ostalima, jedno vrlo prijatno iskustvo i veoma je dobar osjećaj probuditi se kao šampion“, rekao je Soge nakon velikog trijumfa dodajući kako ga “još više interesuje kakav je osjećaj vratiti se iz Brazila kao šampion“.

“Očekujem pobjedu i tamo. Ovo je jedna rijetka prilika koju ne bih volio da propustim“, izjavio je Blagojević nakon preuzimanja pobjedničkog trofeja.

Red Bull Player One je projekat pokrenut s ciljem razvoja sve masovnije eSport zajednice i pružanja podrške mladim talentima u izlasku na veliku scenu.

Ove jeseni je prvi put organizovan i u BiH, u saradnji Red Bulla i Kuvo TV, tima koji radi na pokretanju i razvijanju regionalnih gejming, eSport i medijskih projekata. Online kvalifikacije su privukle više od 150 takmičara, a finalni događaj je pratilo više od 2.000 gledalaca, kako uživo, tako i putem prenosa na više internet platformi.

Izvor: Klix

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: