Poznata imena bendova koji će nastupiti na BL Rising-u 19

Već drugu godinu zaredom, Banja Luka će biti prestonica jednog od najvećih underground događaja u regionu posvećenih isključivo autorskim bendovima.

Ove godine, BL Rising će trajati 2 dana, a na binu će se popeti 8 bendova iz 2 države i nekoliko gradova. Za razliku od prošlogodišnjeg izdanja, kada je u 3 večeri nastupilo 12 bendova, ove godine nastupa po jedan headliner i po 3 benda podrške, za obje večeri.

Publiku, koja dolazi čak iz Slovenije i Njemačke, razdrmaće sljedeći bendovi:

Petak 5. april

1. Dick is Dead (Doboj) – hardcore
2. Reluctant (Tuzla) – alternativ metal
3. Degenek (Banja Luka) – nuklearni thrash metal
4. Grin Bulz (Banja Luka) – hip hop

Subota 6. april

1. Bombarder (Sarajevo/Beograd) – speed/thrash metal
2. Futurephobia (Sanski Most/Prijedor/Banja Luka) – thrash/death metal
3. Cornix (Banja Luka) – thrash metal
4. Doom Man (Banja Luka) – eksperimetal

U pitanju su bendovi različitih žanrova i podžanrova, kako bi svako mogao da uživa u onome što voli. Neki bendovi su skoro nastali i ovo će im biti prvi nastup, dok neki postoje već tri decenije, što će značajno doprinijeti razmjeni iskustava i održavanju sjajne atmosfere.

BL Rising je nastao prošle godine, vođen sa dva glavna cilja: prikupljanje humanitarne pomoći i pružanje podrške autorskim bendovima.

BL Rising 19, će biti održan 5. i 6. aprila 2019. godine u banjalučkom City pubu. Početak je u 20h, a minimalna donacija za ulaz je 7KM. Prijatelji ovog događaja su City pub, Gorštak pivo, GBT Grafo Balkan, Oroundo, PosaoPlus i regionalni muzički portal Treći svijet.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI