Gradnja novog puta za Motike počinje ovog mjeseca

Izgradnja nove saobraćajnice od Petrićevca do Motika, vrijedne više od dva miliona KM, počeće 20. marta, najavljeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Iz Grada napominju da je realizacija ovog projekta jedan je od ovogodišnjih prioriteta i da je od izuzetne važnosti za ovaj dio grada.

– Prema projektu, biće izgrađeno 1,2 kilometra moderne saobraćajnice, na potezu od tzv. Žutih zgrada na Petrićevcu do objekta “Pavlović tursa” u Motikama. Projektom je predviđena potpuna i sveobuhvatna rekonstrukcija ove saobraćajnice, što podrazumijeva i izgradnju kompletne komunalne infrastrukture – navode iz nadležnog odjeljenja.

Izgradnjom nove saobraćajnice u Ulici kralja Aleksandra I Karađorđevića, Motike će, kao jedno od brzorastućih prigradskih naselja sa znatnim prilivom novog stanovništva, biti znatno bolje povezane sa ostatkom grada.

– Saobraćajnica će biti širine šest metara, sa obostranim trotoarima širine 1,5 metar, fekalnom i oborinskom kanalizacijom i javnom rasvjetom – kazali su u nadležnom odjeljenju.
Prema projektu, rok za izvođenje radova iznosi 180 radnih dana od uvođenja izvođača radova.

Predsjednica Savjeta Mjesne zajednice Motike Vedrana Marčetić, kazala je da stanovnici ovog dijela grada s nestrpljenjem očekuju početak gradnje saobraćajnice koja predstavlja žilu kucavicu njihovog naselja. Ona ukazuje na to da stanovnici Motika već dugi niz godina koriste lošu i neuslovnu saobraćajnicu.

– Saobraćajnica je trenutno u veoma lošem stanju i vapi za rekonstrukcijom i uređenjem. Izgradnjom nove saobraćajnice, život će nam u mnogim segmentima biti olakšan, a pogotovo će naši najmlađi imati mnogo bolju bezbjednost prilikom kretanja – zaključila je Marčetić.

Izgradnja puta za Motike, koja će biti finansirana novcem iz emisije gradskih obveznica, najveće je ovogodišnje ulaganje u izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica na području grada, napomenuli su iz Gradske uprave.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI