Povučena tužba bivših rukovodilaca MUP Srpske protiv Davora Dragičevića

Tužba koju su protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida (21), podnijeli zbog klevete nekadašnji rukovodioci u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske povučena je danas na ročištu u Osnovnom sudu Banjaluka.
Tužbu su podnijeli bivši ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač, nekadašnji načelnik Uprave za organizovani kriminal Darko Ilić, te direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i bivši direktor policije Srpske Darko Ćulum.
Niko od njih trojice nije se danas pojavio na ročištu u Osnovnom sudu Banjaluka iako su bili uredno obaviješteni, niti su opravdali svoje odsustvo. Sud donosi rješenje, tužba se smatra povučena – navedeno je u zapisniku sa današnjeg ročišta.
Tužioci, odnosno njihov punomoćnik, ima određen rok da se izjasni na ovo rješenje i eventualno uputi zahtjev za povratak na pređašnje stanje. Nezvanično se saznaje da to vjerovatno neće učiniti.
Tužba je podnesena u maju 2018. godine, a proširena je u novembru iste godine, piše Glas Srpske.

Od Davora Dragičevića tužbom se tražilo da isplati Lukaču, Iliću i Ćulumu po 8.000 KM. Oni su Dragičevića tužili zbog govora koje je u nekoliko navrata držao na Trgu Krajine u Banjaluci, tokom skupova grupe “Pravde za Davida”, u kojima ih je, navodi se, prozvao da su “saučesnici u ubistvu njegovog sina” Davida (21), a koji je stradao u martu 2018. godine.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: