Majka i kćerka Popović opet na meti provokacija, stvari iz kuće nezakonito izbačene

Izbacivanje namještaja iz kuće porodice Popović je urađeno nezakonito i protivpravno i usmjereno je da se isprovociraju članovi ove porodice.
Poručio je ovo za Srpskainfo Ivan Šijaković advokat porodice Popović.

Kako je Sanja Popović ispričala za Srpskainfo Duško Radivojević je juče iskoristio nevrijeme u Banjaluci da angažuje ljude da izbace njihove stvari na ulici.

– Sav namještaj kuće je izbačen u dvorište i ostavljen na kiši i sada je u potpunosti uništen i više ništa ne vrijedi. Nas niko o tome nije obavijestio, saznali smo jutros kada nas je pozvao komšija – ispričala je Popovićeva.
Banjalučka porodica Popović, starica Vukosava i njena kćerka Sanja ranije su izbačene iz porodične kuće u kojoj su živjele 50 godina i to na osnovu dokumentacije koja, kako će se naknadno ispostaviti, nije ni imala urednu ovjeru, odnosno pečat.
Šijaković je za Srpskainfo rekao da je ovaj predmet u izvršnom postupku i da je opet vraćen u Osnovni sud i vodi se ispočetka.

– Ovakve akcije su nezakonite i usmjerene da se uništi imovina, te da se zastraše članovi porodice Popović. Sa ovim aktivnosti upoznata je predsjednica izvršnog odjeljenja Osnovnog suda u Banjaluci i ona će postupiti u skladu sa zakonom. Narediće da se zaštiti pokretna imovina – pojasnio je Šijaković.

On je dodao da je ovo drugi put da izvršnik pokušava slične stvari i da sve to radi da obezvrijedi postupak.
Cijeli postupak u ovom slučaju nije vođen u skladu sa zakonom. To je potvrdio i Okružni sud u Banjaluci. Naređeno je i vještačenje da se utvrdili da Vukosava nije bila procesno sposobna da spozna svoju ulogu u ovom procesu. Ona je bila narušenog zdravlja zbog bolesti, kao što su demencija, Alchajmer i druge teške bolesti – rekao je za Srpskainfo Šijaković.

Kratka hronologija nevjerovatnih i oprečnih sudskih odluka u slučaju Popovića

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: