Potvrđena optužnica za ubistvo penzionera

Potvrđena je optužnica protiv Nikole Šormaza (67) iz Banjaluke kojom se tereti za ubistvo Božidara Rogića (80) iz ovog grada.

Šormaz je Rogića izbo preklopnim nožem sa sječivom dugačkim 10 centimetara 17. jula ove godine u blizini šahovskog igrališta iza sportske dvorane “Obilićevo” u ulici Carice Milice u Banjaluci.

– Nakon kraćeg fizičkog sukoba sa Rogićem optuženi je iz torbice izvadio preklopni nož i namjeri da ga liši života ubo ga je u predjelu lijevog ramena i u desnu stranu trbušnog zida. Dužina ubodnog kanala bila je oko 6 centimetara sa ulaskom noža u trbušnu duplju, pa je Rogić zbog nastalih komplikacija preminuo 22. jula u UKC RS usljed unutrašnjeg trovanja organizma – navodi se u optužnici.

Podsjetimo Rogić i Šormaz, koji je invalid bez noge, godinama nisu bili u dobrim odnosima. Često su svađali oko garaže odnosno zajedničke prostorije u Šormazovoj zgradi, koju je Rogić koristio.

Neposredno prije napada Šormaz je ponovo prigovarao Rogiću zbog korištenja garaže i revoltiran time Rogić mu je oteo štaku, koju je potom polomio. Došlo je do naguravanja i Šormaz je izvadio čakiju i izbo Rogića, nakon čega je uhapšen.

Izvor: Srpskacafe

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: