Posebna zahvalnica Gradske uprave banjalučkim gimnazijalcima

Na više lokacija u Banjoj Luci danas su postavljeni bilbordi sa natpisom „Ponos grada“, u znak zahvalnosti učenicima banjalučke gimnazije koji su ostvarili zapažen uspjeh na prestižnom međunarodnom takmičenju iz prirodnih nauka u Moksvi.

Bilborde je postavila Gradska uprava, kao znak podrške gimnazijalcima koji su se postigli sjajno, treće mjesto u u snažnoj konkurenciji srednjoškolaca iz 44 evropska grada. Njhov uspjeh još je veći ako se zna da je Banja Luka bila uvjerljivo najmanji grad na takmičenju.

–          Željeli smo se na ovaj način bar simbolično odužiti našim mladim sugrađanima koji su zaslužili svaki vid pohvale za veliki uspjeh – kazali su nam u Gradskoj upravi, te dodali da su bilbordi, zahvaljući razumjevanju kompanije „Metromedija“, postavljeni bez plaćanja naknade.

Na Međunarodnoj olimpijadi metropola u Moskvi, banjalučki gimnazijalci osvojili su treće mjesto u ekipnom plasmanu. U takmičenju iz matematike, gimnazijalci su osvojili su srebro i bronzu (Marko Jojić i Jovan Vuković), fizike bronzu (Sergej Кrčmar), dok su se informatičari Marko Dimitrić i Leon Кosić okitili bronzom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: