Obezbjeđena sredstva, nastavljaju se radovi na putu za Priječane

Sanacija klizišta i nastavak izgradnje saobraćajnice prema naselju Priječani, trebalo bi da počnu ove jeseni.

Tender za izvođača ovog velikog posla, procijenjene vrijednosti oko 950.000 KM, objavljen je ovih dana.

Prema planu Odjeljenja za saobraćaj i puteve, prvo će biti obavljena trajna sanacija klizišta u dužini od oko 200 metara, pošto je to ključni preduslov da se uopšte uđe u nastavak izgradnje puta za Priječane.

Po sanaciji, nastaviće se izgradnja saobraćajnice u dužini od oko pola kilometra, sa kompletnom infrastrukturom: vodovodom, oborinskom kanalizacijom i javnom rasvjetom.

U okviru ovog projekta, prošle godine je izgrađena dionica puta za Priječane u dužini od jednog kilometra.

-U ovom naselju glavna saobraćajnica je jednim dijelom uz Vrbas, gdje se nalazi klizište koje već godinama ugrožava put, ali i usporava njegovu izgradnju. U više navrata, ovo problematično klizište je privremeno sanirano ali neophodno ga je trajno sanirati. U dogovoru sa preduzećem JP „Vode Srpske“, koje upravlja slivom rijeke Vrbas i u čijoj je nadležnosti sanacija klizišta, obezbijedili smo sredstva i pokrenuli realizaciju ovog značajnog projekta za mještane Priječana – rekli su u odjeljenju.

Grad Banja Luka izdvojiće za ovaj projekat 650.000 KM, a preostali dio sredstava od 300.000 KM sufinansiraće JP „Vode Srpske“.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI