Ponovljen javni poziv za subvencije u oblasti turizma i ugostiteljstva

Grad Banjaluka raspisao je Drugi javni poziv za dodjelu subvencija poslovnim subjektima u oblasti turizma i ugostiteljstva na teritoriji grada Banjaluka, kojima je usljed pandemije korona virusa u 2021. godini bio zabranjen ili ograničen rad.
Imajući u vidu da je prethodno mali broj kandidata ispunio uslove za dobijanje subvencija u oblasti turizma i ugostiteljstva, odlučeno je da se ponovi poziv za dobijanje subvencija za ovu grupu, a kako bi se, prije svega, očuvala radna mjesta i zadržala privredna aktivnost. Odjeljenje za privredu je pripremilo izmjene i dopune Pravilnika o uslovima i načinu korištenja subvencija poslovnim subjektima u periodu krize u Gradu, kako bi se jasnije definisao način i vrsta dostavljanja pojedine dokumentacije.

Kako je predviđeno Javnim pozivom, hoteli, moteli i hosteli mogu da dobiju od 350 do 450 KM po sobi – u zavisnosti od broja zvjezdica, a turističke agencije, tur-operatori i izvođačka djelatnost najviše do 1.000 KM po zaposlenom radniku sa punim radnim vremenom. Kada su u pitanju subvencije svadbenim salonima i noćnim klubovima mogu se odobriti sredstva u iznosu do 7.000 KM po poslovnom subjektu. Prijave sa potrebnom dokumentacijom podnose se Odjeljenju za privredu.

Rok za podnošenje zahtjeva u kategoriji subvencija poslovnim subjektima u oblasti turizma i ugostiteljstva u doba krize je 15 dana od dana objave Javnog poziva.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI