Poljoprivrednicima u Lijevču predstavljena mađarska mehanizacija

Lijevčanskim i potkozarskim poljoprivrednicima danas je u Gradiški predstavljen Program podrške Vlade Mađarske privredi Srpske.
To podrazumijeva dodjelu bespovratnog novca poljoprivrednom sektoru u iznosu 70 odsto cijene mehanizacije, opreme i alata izloženih danas na platou ispred Sportske dvorane “Arena” u Gradiški.

Ovaj program, za kojem vlada veliko interesovanje, provodi Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske “Progresus” uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šunarstva i vodoprivrede Republike Srpske, lokalnoh zajednica odnosno gradova i opština.
Za ovu namjenu, u cijeloj Republici Srpskoj biće isporučena mehanizacija vrijedna 28 miliona evra a konkurs će biti objavljen 1.septembra.

Interesovanje poljoprivrednika u ovom kraju je veliko. Većina sagovornika Srpskainfo smatra da je to važan korak ka obnovi dotrajale mehanizacije, uz uslov da procedure budu transparentne a konkurs zakonit.

O važnosti ovog Programa, najavljeno je da će u Gradiški govoriti srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: