Političar otpremninu nakon penzionisanja uplatio u humanitarne svrhe

Samostalni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slavko Dunjić uplatio je u humanitarne svrhe 8.797 KM otpremnine koju je dobio nakon penzionisanja.

Dunjić je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je od ukupnog iznosa otpremnine za devetočlanu mladu porodicu Gajić iz Romanovaca kod Gradiške, o kojoj vodi brigu već duže vrijeme, uplatio 4.300 KM.

On je naveo da je u u Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja stanja i povreda djece u inostranstvu i Humanitarnoj organizaciji “Narcis” iz Gradiške uplatio po 500 KM, a određena sredstva u dobrotvorne svrhe za crkve.

Dunjić je rekao da ovim gestom ne želi da se hvali, već da bude podstrek za druge ljude koji žele da učestvuju u humanitarnim i drugim aktivnostima.

On je naveo da je u 2017. godini napunio 65 godina života i nešto više od 40 godina staža.

Prema Zakonu o PIO i Zakonu o radu Republike Srpske morao sam prihvatiti da budem penzionisan. Nakon što sam prihvatio da budem penzionisan, pravi se rješenje o prestanku radnog odnosa, odnosno određena otpremnina”, rekao je Dunjić, dodajući da je konferenciju za novinare sazvao nakon što su neki mediji objavili informaciju o njegovom penzionisanju.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: