Policija i uprava “Željeznica RS” prate kretanje migranata

Nakon svjedočenja o navodnom nasilnom ponašanju policijaca prema migrantima, iz Policijske uprave Banjaluka odgovaraju: “Nama se niko nije žalio”.
– Od strane uprave Željeznica RS niko nije uputio nijednu pritužbu na postupanje policijskih službenika, niti je zaprimljen bilo kakav akt s pritužbama koje navodite – odgovoreno je za Srpskainfo nakon navoda pojedinih putnika i željezničara, koji tvrde da policajci na željezničkoj stanici Banjaluka zadržavaju vozove i maltretiraju putnike migrante.

Navodi se da „policijski službenici dužnu pažnju posvećuju zaštiti lične i imovinske bezbjednosti svih građana“.

– U tom cilju se kontinuirano prate sve bezbjednosne pojave i rizici, između ostalog i kretanje migranata – navodi se u odgovoru.

Iz uprave Željeznica RS nisu jasno odgovorili na pitanje da li su se obraćali MUP-u RS zbog učestalog zadržavanja vozova i ponašanja policajaca prema putnicima migrantima.

– Menadžment ŽRS upoznat je sa činjenicom da vozovima putuju i migranti. S obzirom na to da je pitanje migranata u nadležnosti policije, ona prati njihovo kretanje i postupa u skladu sa svojim nadležnostima, a ŽRS vode računa o bezbjednosti putnika i zaštiti svoje imovine – navodi se u odgovoru uprave ŽRS.

Poslednjih dana našem postalu se obraćaju građani koji tvrde da su na Željezničkoj stanici svjedočili kako policajci ne dozvoljavaju migrantima, koji vozovim dolaze iz pravca Bihaća i Sarajeva, da ostanu u Banjaluci, primoravajući ih da nastave putovanje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: