Policija upozorava “Pažljivo palite korov!

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, u prethodnom periodu u saradnji sa nadležnim vatrogasnim službama postupili su po više prijava građana da je došlo do požara na lokacijama, gdje je vatra zahvatila korov, nisko rastinje, suvu travu, pomoćne i stambene objekate. Svi požari su lokalizovani, nije bilo povrijeđenih lica, a izvršenim uviđajima konstatovali su, da su uglavnom izazvani nemarnim ponašanjem vlasnika i da je pričinjena znatna materijalna šteta.

Policijska uprava Banja Luka, s obzirom na temperature koje pogoduju izazivanju i širenju vatre, apeluje na građane,poljoprivrednike i šumske radnike, da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, da ne vrše spaljivanje ostatka žitarica i spaljivanje drvenog otpada unutar ili u blizini šumskih kompleksai zasada gdje, usljed nekontrolisane vatre, može doći do šumskog požara i požara na otvorenom prostoru koji mogu ugroziti ljudske živote i imovinu građana.

Takođe, apeluju da spaljivanje korova i drugog gorivog materijala činite na odgovoran način, samo u vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama koje se mogu kontrolisati, a u skladu sa pozitivnim zakonskim propisma.

Podsjećaju građane da ukoliko primjete nekontrolisano širenje vatre o tome odmah obavijeste nadležnuvatrogasnu jedinicu na dežurni broj -123 ili najbližu policijsku stanicu na dežurni broj – 122.

 

Policijska uprava Banja Luka će, u okviru svojih ovlašćenja, preduzeti zakonom propisane mjere protiv svih lica koja budu izazvala požar i time ugroze živote i zdravlje ljudi ili se pričinini materijalna šteta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: