Policija “krade” trotoar u Zalužanima

Mještani Zalužana okupili su se danas u blizini Centra za obuku MUP-a Srpske, protestujući zbog postavljanja ograde preblizu ceste.

Naime, ogradu postavlja MUP RS kako bi ogradio Centar za obuku pripadnika ove institucije, a stanovnici Prve kuljanske ulice još su prije nekoliko dana izrazili bunt tvrdeći kako je ostavljeno premalo prostora za trotoar.

Danas su odlučili da se okupe na ovom mjestu kako bi zajednički ukazali na ovaj problem.

Okupljene mještane obišao je predsjednik Mjesne zajednice Kuljani kako bi porazgovarali i pokušali naći rješenje. Kako je rekao za MONDO, predstavnici ove Mjesne zajednice su još prije gradnje bili u MUP-u, tražeći da se prilikom ograđivanja ostavi dovoljno prostora za trotoar.

“Mi smo prije gradnje tražili da se ostavi od 80 do 100 centimetara za trotoar i oni su to ispoštovali. Međutim, građani tvrde da je to malo i njihova molba je da se ostavi 160 centimetara. Mi ćemo se ovih dana obratiti ponovo MUP-u Srpske kako bi pokušali dogovoriti izmještanje ograde”, rekao je Jovica Tomić, predsjednik Mjesne zajednice Kuljani.

Tomić dodaje da još ima vremena da se ograda izmjesti iza drvoreda jer su za sada postavljeni samo stubovi.

Podsjećamo, iz MUP-a Srpske su nam prije nekoliko dana odgovorili da se ograda postavlja iza drvoreda, što sudeći po fotografijama, nije tačno.

Izvor: Mondo

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: