Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju od ponedjeljka

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske sprovešće od ponedjeljka, 3. decembra, akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na posjedovanje zimske opreme, tehničku ispravnost vozila i zatamljenost staklenih površina na vozilima.

Iz MUP-a Srpske su podsjetili vozače da od 15. novembra ove do 15. aprila sljedeće godine, bez obzira na vremenske uslove, sva vozila moraju imati zimsku opremu i koristiti je bez obzira na vremenske uslove.

“Takođe, napominjemo da se stakla na vozilu ne smiju dodatno zatamnjivati. Izuzetno, mogu se dodatno zatamniti bočne staklene površine vozila iza leđnog naslona sjedala vozača i suvozača, homologiranim folijama, bez refleksije”, navedeno je u saopštenju MUP-a Srpske.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske su za deset mjeseci ove godine zbog tehničke neispravnosti iz saobraćaja isključili 1.332 vozila.

“Apelujemo na vozače da provjere ispravnost svojih vozila i da sve uočene nepravilnosti blagovremeno otklone, te da se pridržavaju propisa kojima je definisana obaveza upotrebe zimske opreme kako bi svoju i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju podigli na viši nivo”, istakli su u MUP-u.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: