Podržavamo li pamet? Podržite Budišu

Broj žiro računa :1941066970801158

Broj mobilnog telefona: +38765-176-692

Ukoliko za dva dana ne skupi potrebni novac za put, Radošu Budiši mogli bi da propadnu veliki planovi. Za sada mu je samo gradonačelnik uplatio 300 KM.

Naime inovacija pametno ogledalo Radoša Budiše, studenta inženjerstva informatike na BLC “College”, trebalo bi u Turskoj da prođe kroz program kompanija “Sente.linka” i “1871 HUB” na osnovu kojih će oni procijeniti da li će proizvod uspjeti na američkom tržištu.

Međutim, ovom dvadesetogodišnjem inovatoru potrebno je 4.000 KM za boravak dva člana tima u Turskoj tokom programa i za analize proizvoda do kraja dana jer bi već u nedjelju trebalo da putuje.

Istakao je da im je cilj da dobiju investicije ovih kompanija za jedno predstavništvo u Americi i jedno u Banjaluci, kako bi zapošljavali i programere iz Banjaluke.

Objasnio je da se pametnim ogledalom u tri klika putem interneta može promijeniti sadržaj reklama ili uputstava na digitalnim uređajima na bilo kojoj lokaciji.

– Zamislite da je bilbord na putu digitalan. U slučaju da želimo promijeniti sadržaj na bilbordu, moramo se popeti na njega i zamijeniti USB stik. Mi smo to pojednostavili i skratili tako što bismo sa tri klika preko interneta sa bilo koje lokacije mogli promijeniti sadržaj. Recimo da iz Banjaluke to možete promijeniti u Sarajevu, da ne morate biti fizički prisutni”, rekao je Budiša.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI