Počela Prva lige Republike Srpske u šahu

Jedno od najznačajnijih takmičenja u godini, Prva liga Republike Srpske za muškarce, startovala je juče u Banji Dvorovi kod Bijelјine uz učešće 10 ekipa.

Odziv ekipa i njihovi sastavi, glavni su pokazatelјi da se čak i u vrijeme epidemije šahovska takmičenja uspješno mogu organizovati. Ekipe će se takmičiti u 5 dana u 7 kola po švajcarskom sistemu, a klubovima su troškovi znatno umanjeni kroz korišćenje vaučera za smještaj.

Poslije intoniranja himne Republike Srpske, prisutnima se na početku ceremonije svečanog otvaranja obratio u ime tehničkog organizatora Vlado Stojanović, međunarodni sudija.

Poslije njega riječ je uzeo Dragan Lazić, novoizabrani predsjednik Šahovskog saveza Srbije i gost na ovoj ceremoniji. On je istakao da se u Republici Srpskoj osjeća kao kod kuće i da će učiniti sve da odnosi dva saveza budu bratski, kao i da će, kada Šahovski savez Srbije sredi situaciju u svojoj kući, svakako pomagati krovnom savezu Srpske.

Prisutne je pozdravio i predsjednik Šahovskog saveza Republike Srpske Aleksandar Kovač, koji je izrazio zadovolјstvo zbog izuzetnog odziva, i ponovio namjeru da ŠS RS ove godine, bez obzira na sve poteškoće, realizuje svoj cjelokupan kalendar.

U ime gradonačelnika i grada Bijelјina, takmičenje je otvorio načelnik Odjelјenja za društvene djelatnosti Samer el Šeik.

Inače, među članovima ekipa nalaze se i 3 velemajstora i 6 internacionalnih majstora, pa takmičenje spada u jedno o najjačih do sada. U prvom kolu nije bilo iznenađenja, a svakako je najuzbudlјiviji meč bio između mlade i poletne ekipe “Svetozara Gligorića” predvođene šahovskim pedagogom i velemajstorom Daliborom Stojanovićem i iskusne ekipe Bratunca, koja je na kraju slavila minimalnim rezultatom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI