Počela izgradnja novog kružnog toka

Radovi na raskrnici ulica Vase Pelagića, Vladike Platona i Aleje Svetog Save, koje izvodi preduzeće “Građene Đurić”, trebalo bi da budu završeni za dva mjeseca, a vrijednost investicije iznosi 217.000 KM.

Osim ubrzanja saobraćaja, izgradnja kružnog toka na lokaciji u Aleji Svetog Save trebalo bi da olakša kretanje i pješacima, pošto će, uporedo biti proširen i trotoar sa lijeve strane Ulice Vase Pelagića, saopšteno je iz Gradske uprave.

Gradonačelnik Igor Radojičić izjavio je da bi kružni tok na ovoj lokaciji, ali i onaj koji će se tek graditi u nastavku saobraćajnice na spajanju sa Gundulićevom ulicom kod Adiko banke, umnogome olakšati i ubrzati saobraćaj u jednoj od centralnih gradskih saobraćajnica, koja ujedno služi i kao svojevrsna poveznica Istočnog i Zapadnog tranzita.

Čim to tehnički uslovi dozvole, tokom izvođenja radova biti postavljen privremeni kružni tok kako bi se u međuvremenu moglo početi i sa izgradnjom kružne raskrsnice kod Adiko banke, najavljuju iz Uprave grada Banjaluke.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI