Pobjeda Borika !

Građevinske ekipe počele su danas sa pripremnim radovima za izgradnju dječijeg igrališta na Bulevaru Živojina Mišića u naselju Borik, u okviru velike akcije Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija. Izgradnja igrališta u blizini Osnovne škole Branko Ćopić, koje se podiže sredstvima Mikrokreditnog društva Mikrofin, trebala bi biti završena do 20. aprila.

Ugovor o izgradnji ovog igrališta potpisan je 27. marta ove godine. Kompanija Mikrofin će u izgradnju i opremanje igrališta najsavremenijim rekvizitima uložiti 60.000 KM.

Izgradnji igrališta, prethodila je grčevita medijska i pravna borba između Građanske inicijative za Borik i Gradske uprave grada Banjaluka. Sa potpisima 5.110 sugrađana, aktivisti iz naselja Borik  tražili su da se odustane od izmjene regulacionog plana tog naselja i gradnje crkve i pratećeg objekta od 1.000 kvadrata na zelenoj površini na kojoj se nalazi jedino dečje igralište u Boriku. Gradska uprava suočena sa jakim i organizovanim otporom građana, odlukom Skupštine Grada Banjaluka mora će da  pronađe novu lokaciju za gradnju pravoslavne crkve.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI