Plivački miting “Banja Luka Open” 25. i 26. maja

“BANJA LUKA OPEN 2019” održava se na Gradskom olimpijskom bazenu u Banja Luci 25. i 26. maja 2019. godine. Takmičenje počinje u 9.00 kada počinju kvalifikacije, a svečano otvaranje biće održano pred početak finalnih trka u popodnevnom dijelu takmičenja u 16.45 časova.

Međunarodni plivački miting “BANJA LUKA OPEN” u prethodnim godinama pozicionirao se kao jedan od najjačih plivačkih mitinga u regionu.  Ove godine takmičiće se preko 500 takmičara iz više od 12 zemalja svijeta, a među njima i Nikola Bjelajac i Adi Mešetović, najbrži plivači Bosne i Hercegovine.
“BANJA LUKA OPEN 2019” je u zvaničnom kalendaru FINA i LEN. Miting je ujedno i kvalifikaciono takmičenje za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Gvangdžuu (Gwangju), Južna Koreja i za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Osim toga, “Olymp” je ove godine pripremio veće novčane nagrade za troje najuspješnijih takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i  nagrade za trenere najuspješnijih klubova.
Iskrenu i sportski toplu podršku našim naporima pruža i počasna članica Plivačkog kluba Olymp višestruko nagrađivana plivačica i svjetska prvakinja- Nađa Higl.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: