Parking kod Stare autobuske stanice počeo sa radom

Parking kod Stare autobuske stanice u Banjaluci napokon je pušten u funkciju i trenutno je u fazi testiranja.
Novitet kod ovog parkinga je ta što više neće biti dnevnih karti, nego će se moći jedino plaćati po satu.

Takođe, neće se više moći plaćati telefonom, nego karticom i u gotovini.

To je za Srpskainfo potvrdio direktor “Autoprevoz” Sladomir Đurić.

– Mi smo juče pustili neku probnu varijantu da vidimo kako će to sve funkcionisati. Ipak je ovaj princip nešto novo u Banjaluci, jer ranije nije niko ovako naplaćivao parking. Karta će se naplaćivati po satu. Koliko se provede, toliko se plaća. Neće biti dnevnih karta. Još uvijek nemamo tu opciju u softveru jer bi onda morali imati klasičnu naplatu parkinga. Morali bi ljudi tu sjediti ili da se radi kao što je do sad bilo da se plaća na bazi kartica – istakao je Đurić.
On dodaje da su trenutno u opticaju dva parkomata koji vrše naplatu bez prisustva ljudskih faktora, a plaćaće se automatski.

-Ti parkomati vraćaće kusur. Takođe će se moći plaćati karticama i gotovinski. Možda se kasnije doradi i softver da bude i opcija plaćanja SMS, ali za sada je neće biti – ističe Đurić.

Ovaj parking računa se kao prva zona, i koštaće 2 KM po satu.

U prevodu, svako ko recimo ostavi svoj automobil osam sati dok je na poslu, platiće 16 KM parking.
Profit od parkinga
Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ranije je najavio da je javno-privatno partnerstvo najbolja stvar i da će od toga sam Grad imati profit.

Grad Banjaluka će na dnevnom nivou dobijati 0,30 feninga po parking mjestu, što je kad se pomnoži sa 200 mjesta koliko ima onaj kod Stare autobuske stanice, dolazimo do cifre od 60 maraka.

Ostali sav prihod će ići vlasniku zemljišta, kompaniji “Bewo Real Estate” koja je u vlasništvu “Aktiva invest” iz Banjaluke.

Ovo zemljište “Autoprevoz” je prodao još prije 10 godina firmi “Bewo Real Estate”.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: