Otvara se novi vrtić na Starčevici

Novi dječiji vrtić na Starčevici za smještaj 50 mališana, biće stavljen u funkciju krajem ove sedmice, u okviru velikog plana proširenja kapaciteta predškolskih ustanova čiji je cilj da se otvori 600 novih mjesta u gradskom sistemu vrtića.

U okviru ovog plana, novi vrtić na Starčevici biće otvoren u obnovljenom gradskom poslovnom prostoru u Ulici Prve krajiške brigade.

Kako su potvrdili u Odjeljenju za komunalne poslove, rekonstrukcija ovog prostora kojeg je ranije koristila Gradska razvojna agencija, privodi se kraju, a objekat bi od petka trebao biti u punoj namjeni.

U ovom objektu biće smještena jedna jaslićka i jedna vrtićka grupa mališana, uzrasta od tri do šest godina.

U Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, koje će rukovoditi i ovim novim vrtićem, ranije su istakli da je Starčevica jedno od najvećih gradskih naselja i potrebe su velike, tako da je ovaj projekat od velikog značaja za Centar, ali i za naše građane.

Ovo je samo jedan od projekata izgradnje vrtića u gradu. U toku je gradnja vrtića na Petrićevcu za boravak više od 100 djece, a uskoro se očekuje i druga faza radova na budućem vrtiću u Lazarevu, u vrijednosti od milion KM, kako bi tokom ove godine bio u potpunosti završen, opremljen i stavljen u funkciju. Ovaj, novi dio vrtića „Kolibri“ moći će da primi oko 170 djece.

Za ovu godinu najavljeno je i uređenje devastiranog objekta, koji se nalazi pored najstarijeg vrtića, „Ježeve kućice“, a koje je nekada koristilo Udruženje “Duga”. U planu su i radovi u Kuljanima, gdje bi novi vrtić trebao nići u objektu stare škole, te prenamjena gradskog prostora u Obilićevu, koji će biti pretvoren u vrtić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI