Osumnjičenima u akciji “Transporter” za neovlašen promet droga ukinut pritvor

Sud BiH ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane Bojanu Cvijetiću i Ivanu Juriću, osumnjičenim da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa neovlašćenim prometom opojnih droga.
Cvijetiću i Juriću zabranjuje se napuštanje mjesta boravišta bez prethodnog odobrenja ovog Suda, izuzev da bi se pojavili u ovoj krivičnopravnoj stvari po pozivu Suda ili Tužilaštva BiH.

Provjeru mjere zabrane napuštanja boravišta sprovodiće ovlaštena službena lica, koja će najmanje tri puta sedmično nasumično kontrolisati da li osumnjičeni borave na naznačenoj adresi, te u pisanoj formi obavijestiti Sud ukoliko ne budu tu zatečeni.
Izrečena mjera zabrane može da traje dok za tim postoji potreba, a kontrola opravdanosti vršiće se svaka dva mjeseca. Osumnjičeni su upozoreni da im može biti određen pritvor ako prekrše obaveze iz izrečene mjere zabrane, saopšteno je iz Suda BiH.
Savjetnik bivšeg ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića, Bojan Cvijetić, uhapšen je u akciji “Transporter” MUP Republike Srpske, kada je pronađeno više stotina kilograma droge skank.

Osim Cvijetića, u toj akciji su uhapšeni još Mladen Milovanović, Saša Rađević, Aleksandar Nikolić, Ivan Jurić i Dragan Kresojević.

Navodno, Cvijetić se nalazi na čelu ove kriminalne grupe, a kod njega su pronađeni i povjerljivi dokumenti Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) o kriminalnim organizacijama na zapadnom Balkanu.

U njihovim porodičnim kućama i poslovnim objektima u Republici Srpskoj pronađeno je ukupno 300 kilograma skanka, velika suma novca i skupocjeni automobili, a posebnim istražnim radnjama zadukomentovano je i posjedovanje pet do šest kilograma kokaina.

Tužilac Tužilaštva BiH Dubravko Čampara ranije je rekao da je pronađene dokaze ocijenio kao “kap u moru”, jer je grupa imala namjeru da još pet tona prebaci u druge zemlje EU.
Prema riječima Čampare, oni su od narko kartela iz Južne Amerike, preko Evrope, u BiH nabavljali na tone kokaina.

Detalje akcije „Transporter“, u kojoj je zaplijenjeno 303 kg marihuane

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: