Osnovac prijavljen policiji i Centru za socijalni rad zbog prijetnje masakrom

Učenik viših razreda Osnovne škole “Georgi Stojkov Rakovski” u Banjaluci prijetio je đacima ove škole da će napraviti spisak, po ugledu na masakr koji se desio u maju u Osnovoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, gdje je učenik K. K. ubio devetoro đaka i radnika obezbjeđenja.
Ivana Ljubojević, direktorica OŠ “Georgij Stojkov Rakovski”, potvrdila je da su djevojčice iz razreda ovog đaka prijavile da je pomenuti učenik u razgovorima rekao da će napravit spisak, te da je škola obavijestila nadležne institucije o ovom nemilom događaju.

– Sve je pod kontrolom, policija je razgovarala sa roditeljima djeteta, kao i psihološka služba škole. Srećom nije napisan spisak, sve je preduzeto na vrijeme – rekla je Ljubojevićeva i dodala da je o ovom događaju informisan i Centar za socijalni rad Banjaluka.

Dodaje da je juče održan Savjet roditelja u ovoj školi gdje su roditeljima prenesena dešavanja.
Roditelji su zabrinuti, ali osjećaju se sigurnije jer smo mi sve preduzeli što je moguće da ne dođe do tragedija – kazala je Ljubojevićeva.

Kako nezvanično saznajemo, ovaj đak potiče iz problematične porodice, te je u ranijem periodu sa roditeljima ovog đaka obavljeni razgovori o njegovom ponašanju.

Kako je rekla Ljubojevićeva, nakon tragedije koja se desila u Beogradu, u njihovoj školi je bilo pretećih razgovora među djecom tipa “ja ću to srediti”, te da su u maju imali slučaj da im je rečeno da jedan od učenika u torbi imao oružje.

– Srećom policijski službenik je bio tu i provjerio ruksak djetata, gdje nije pronašao ništa – kazala je Ljubojevićeva.

Dodaje da je u posljednje vrijeme veliki problem u školama što djeca zloupotrebljavaju sve i skreću pažnju na sebe. – Veliki problem je što djeca znaju da nemaju nikakvu odgovornost do 14 godina, već roditelji – rekla je Ljubojevićeva za Nezavisne novine.
Iz Centra za socijalni rad Banjaluka kratko su odgovorili da su danas o ovom događaju službenim putem zaprimili prijavu od Policijske stanice Lazarevo u Banjaluci.

– Mi ćemo svakako preduzeti sve mjere koje su u našoj nadležnosti – kazali su iz Centra za socijalni rad Banjaluka.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: