Narednih dana uvođenje jednosmjernog saobraćaja u centru grada

Od danas, pa do nedjelje radiće se na uvođenju jednosmjernog režima saobraćaja u centralnoj gradskoj zoni u našem gradu.
Danas i sutra saobraćaj neće biti obustavljen, ali će u dane vikenda doći do obustave saobraćaja.

Iz Grada je rečeno da će danas od 17 časova početi uklanjanje horizontalne saobraćajne signalizacije u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Ulice olimpijskih pobjednika do Aleje Svetog Save i u Ulici Prvog krajiškog korpusa, na dijelu od Ulice olimpijskih pobjednika do Ulice Vuka Karadžića, bez obustave saobraćaja, a sutra od devet do 16 časova slijedi uklanjanje horizontalne saobraćajne signalizacije u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Aleje Svetog Save do Bulevara cara Dušana i u Vidovdanskoj ulici, bez obustave saobraćaja.
U subotu, od 7 do 12 časova doći će do obustave saobraćaja u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Olimpijskih pobjednika do Aleje Svetog Save, dok će istog dana u vremenu od 12 časova do 18 časova saobraćaj biti obustavljen u Ulici prvog krajiškog korpusa, na dijelu od Olimpijskih pobjednika do Ulice Vuka Karadžića. U nedjelju, od 8 do 12 časova doći će do obustave saobraćaja u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Aleje svetog Save do Bulevara cara Dušana, dok će od 12 do 19 časova doći do obustave saobraćaja u Vidovdanskoj ulici – rečeno je iz Grada, navodeći da su od vremenskih uslova, ali i dinamike izvođenja radova, moguće korekcije planiranih obustava saobraćaja.
Tokom radova biće iscrtana nova horizontalna signalizacija i obrisane postojeće linije, biće postavljena vertikalne saobraćajne signalizacija i započeti se sa jednosmjernim režimom odvijanja saobraćaja.

Takođe, biće obilježene biciklističke staze, posebne trake za autobuse i taksi prevoz, te postavljen „pametni semafor“.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: