Onlajn koncert mješovitog hora Castratonica

Sa željom da nastavi kvalitetnu komunikaciju sa svojom publikom i za vrijeme trajanja vanrednih mjera u vezi sa suzbijanjem širenja virusa korona, Banski dvor započeo je seriju onlajn emitovanja koncerata značajnih domaćih, regionalnih i svjetskih umjetnika koji su u proteklom periodu nastupili u festivalskim i drugim programima naše ustanove.

Poslije uspješnog onlajn emitovanja koncerta čuvene italijansk pijanistkinje Elize Tomelini na YouTube kanalu Banskog dvora, publika će biti u prilici da uživa u koncertu Mješovitog hora „Castratonica“ iz Banjaluke. Njihov nastup koji je održan u februaru u Koncertnoj dvorani Banskog dvora biće emitovan 02. juna u 20:00 časova.

– Nakon nekoliko koncerata istaknutih svjetskih umjetnika i ansambala, seriju onlajn emitovanja nastavljamo sa koncertom još jednog kvalitetnog domaćeg sastava i time potvrđujemo našu konceptualnu opređeljenost da pored renomiranih internacionalnih umjetnika konstantno radimo i na promociji naših značajnih izvođača i stvaralaca – rekao je direktor „Banskog dvora – Kulturnog centra“ Mladen Matović.

I ovom prilikom posebno želimo istaknuti činjenicu da su svi koncerti iz ove serije snimljeni u skladu sa najvišim televizijskim normama, u sistemu više kamera i vrhunskoj HD rezoluciji, nakon čega je realizovana posebna audio i video postprodukcija. To će svakako doprinijeti potpunijem audio i video ugođaju prilikom samog praćenja svakog koncertnog emitovanja.

Sva koncertna emitovanja će se moći pogledati na zvaničnom YouTube kanalu Banskog dvora: https://www.youtube.com/watch?v=lPcQRfhzpu0

Biografija:

CASTRATONICA je mješoviti hor koji izvodi klasične i savremene kompozicije, duhovnu, etno muziku i obrade različitih popularnih kompozicija. Hor je osnovan 2017. godine od strane prijatelja koji su godinama bili članovi različitih horova i ansambala i koji su odlučili da donesu nešto novo na horsku scenu Banjaluke. Horom diriguje profesor Dušan Pokrajčić.
Za nešto više od dvije godine postojanja hor je ostvario brojne zapažene nastupe na međunarodnim folklornim festivalima. Na Teatar festu 2018. godine nastupali su na poziv Narodnog pozorišta iz Sarajeva u sklopu predstave „Sve se nekako preživi, osim smrti“, za koju muziku potpisuje Damir Imamović. Učestvovali su i u programu povodom obilježavanja Dana Republike Srpske kao i na svečanoj akademiji povodom Dana grada. Na manifestaciji Dani Vlade Miloševića izvodili su njegove duhovne kompozicije. Nastupali su kao gosti na koncertima kolega iz drugih sastava i horova, te na brojnim drugim događajima i manifestacijama.
Na međunarodnom horskom takmičenju, u maju 2019. godine u Bijeljini, osvojili su dvije zlatne medalje u kategorijama duhovna muzika i kamerni horovi. U toku su pripreme za nastupe u okviru različitih kulturnih dešavanja, te brojna gostovanja kako u Banjaluci tako i šire.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: