Dječiji dom u ponedjeljak otvara svoj vrtić

Od ponedjeljka, 1. juna u sklopu JU Dom “Rada Vranješević” počinje sa radom vrtić “Tratinčica” u kojem može da boravi stotinu djece, 60 vrtićkog i 40 jasličkog uzrasta.
Obdanište se nalazi u naselju Kočićev Vijenac, na adresi Filipa Macure 25.

Prijave za upis još traju, a iduće sedmice se očekuje dolazak desetoro mališana. Mjesečna cijena vrtića iznosi 190 maraka.

– Upisni rok je dobro počeo, nadam se da će se tako i nastaviti. Pročulo se za vrtić i preko društvenih mreža i prospekata, a pokazalo se da je roditeljima primamljiva i cijena vrtića koja je subvencionisana od strane Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS – rekao je za Srpskainfo direktor Dječijeg doma Vladimir Kajkut.
Napominje da će biti ispoštovane sve propisane higijenske procedure, s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, kao i da će u grupama biti najviše po desetoro djece.

Mada je predviđeno da u ovaj vrtić idu i mališani iz Doma bez roditeljskog staranja kao vid socijalizacije i inkluzije, ali ovi planovi su pomjereni zbog pandemije.

– Po preporuci Instituta za javno zdravstvo RS, naša djeca, za početak, još ne kreću u obdanište, ali uputili smo dopis Institutu da li u slučaju ublažavanja mjera možemo i njih uključiti – precizira Kajkut. U Domu je trenutno osam mališana vrtićkog uzrasta, od tri do šest godina, i jedno dvogodišnje dijete.

Svi zainteresovani roditelji informaciju o upisu mogu da dobiju na telefon 065/682-649.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: