Održan koncert Balkan Expressa u Banskom dvoru

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora 3. marta održan je koncert kultnog banjalučkog benda Balkan Express Unplugged.

Balkan Express čine: Saša Nikić (vokal), Momir Nikić (gitara), Aleksandar Vlaisavljević (bas gitara), Stefan Nikić (klavijature) i Dejan Trkulja (bubanj).

Gosti na koncertu bili su “Paladio String Quartet“, operska diva Lidija Pajić, prof. Sanja Čolić Zelić, vokal Tea Čolić, te mladi gitarista Strahinja Nikić.

-Poslije dvanaest godina ponovo smo održali unplugged koncert sa gostima gudačima i ozbiljnim ženskim vokalima. Svirali smo isključivo naše autorske pjesme u novim aranžmanima koje smo prilagodili Koncertnoj dvorani Banskog dvora – kazao je frontmen benda Momir Nikić.
Krajem ove godine, kako kaže Nikić, trebao bi izaći novi materijal „Balkan Expressa“.

-Kada se efurorija od koncerta malo stiša vraćamo se u studio i nastavljamo da radimo – dodao je on.

Proferorica Sanja Čolić Zelić sebe naziva stalnim gostujućim članom „Balkan Expressa“.

– Rado se odazovem njihovom pozivu. Uvijek je ta saradnja bila uspješna. Njihova muzika je pjevljiva, a sa druge strane ima jaku poruku. Uljepšati je sa ženskim vokalima nije toliko težak posao. Sa mnom na sceni bila je i moja mlađa kćerka, tako da mi je posebno drago da smo ovim razlikama u godinama na sceni dokazali da „Balkan Expess“ slušaju svi – od 18 do 88 godina i da svi zajedno možemo da iznesemo njihovu muziku – naglasila je Sanja i dodala da je bend dokazao da i u akustičnom izdanju ima tu energiju koju šire na svojim nastupima „na struju“.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: