Odlična vijest! Šoping centar pretvoren u sportsku dvoranu

Novom sportskom dvoranom u centru grada, na mjestu nekadašnjeg Šoping centra, upravljaće Sportski centar „Borik“, a nova dvorana bi trebalo da pruži prostor za treniranje mnogobrojnim banjalučkim sportskim klubovima. Na narednoj sjednici Skupštine grada koja će biti održana 6. februara, pred odbornicima će se naći i prijedlog odluke o prenosu prava upravljanja, korišćenja i održavanja nove sportske dvorane u Jevrejskoj ulici na JU Sportski centar „Borik“.

Novoizgrađena sportska hala u prostoru nekadašnjem Šoping centra prva je sportska dvorana izgrađena u Banjoj Luci nakon više od četiri decenije izuzimajući školske i studentske dvorane. Na oko 1.800 kvadratnih metara sportisti će dobiti savremeni objekat namijenjen za treniranje, ali i odrigravanje takmičarskih i prijateljskih utakmica sa svom potrebnom infrastruktrom, uređenim svlačionicama i teleskopskim tribinama.

Sportisti koji se bave dvoranskim sportovima, uglavnom je riječ o košarci, rukometu i odbojci, dobiće nove termine za treniranje čime će u velikoj mjeri biti rasterećene dvorane Borik i Obilićevo.

– Građevinski radovi u novoj dvorani su završeni, a prije ulaska sportista u dvoranu slijedi nam tehnički prijem i izdavanje upotrebne dozvole za što smo već podnijeli zahtjev. Da bi dvorana bila u funkciji potrebno je nabaviti još sportske rekvizite i opremu (golovi, koševi i slično). Još uvijek čekamo ishod pokrenute javne nabavke i nadamo se da ćemo uskoro imati potpuno opremljenu dvoranu u koju će se sportisti uselili i početi sa trenažnim procesom i odigravanjem utakmica – rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

U izgradnju sportske dvorane uloženo je 1,2 miliona KM.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: