Odgođena posjeta Lavrova

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak potvrdio je da je telefonom razgovarao sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejom Lavrovom i da je njegova posjeta BiH odgođena za petak, 21. septembar.

– Ministar Lavrov je molio da se posjeta prolongira zbog njegovih vanrednih obaveza u rasporedu – rekao je Crnadak.

Tokom razgovora, ministar Crnadak je izrazio zadovoljstvo zbog predstojeće posjete ministra Lavrova, posebno ističući značaj razvoja dobrih odnosa sa Ruskom Federacijom, kao i posjetu ministra Lavrova Banjaluci, gdje će prisustvovati ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju rusko-srpskog kulturnog centra, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Detalji posjete ministra Lavrova 21. septembra biće saopšteni naknadno.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik je nakon sastanka sa gubernatorom Sankt Peterburga Georgijem Poltavčenkom, kojeg je odlikovao ordenom Republike Srpske na lenti, takođe potvrdio da je posjeta Lavrova odložena.

– Neće doći u ponedjeljak, doći će u petak. Razlozi su zauzetost državničkim poslovima. Mi uvažavamo činjenicu da Lavrov želi da dođe u Banjaluku, a i odgađanje razumijemo. Odgođeno je na nekoliko dana. Nije u ponedjeljak, jeste u petak. Ne znam šta ostaje (za Sarajevo), dolazi ovdje u Banjaluku – rekao je Dodik.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: