Dragičević dao tužilaštvu rok do sutra do 14 časova!

Na Trgu Krajine večeras je održano 172. okupljanje građana Banjaluke, koji već 6 mjeseci daju podršku Davoru Dragičeviću, ocu nastradalog Davida, u traženju istine i pravde za ubistvo njegovog sina.
Na početku današnjih protesta pustili su izjavu predsjednika RS Milorada Dodika, koji u emisiji “Ćirilica” govori o Davoru i njegovoj slavskoj svijeći i da ima sina iz prvog braka.

– Pošto ste rekli da je Davor Dragičević emotivno skrhan, pukao, soroševac, vehabija i rušitelj RS. Šta ste sve rekli renomiranim advokatima, predsjednik i institucije, i takve ljude ste slagali da ćete im dati sve na uvid. Tužilaštvo ima rok sutra do 14 časova da predate čitav spis sa izjavama svjedoka – rekao je Davor.

On je istakao da je njemu sve jasno, šta su radili nadležni i koga štite.

– Sutra cu otići po taj spis u Tužilaštvo, iako mi ne komuniciramo, jer ste na strani ubica. Ja čekam 5. oktobar i možete postaviti 100.000 kamera, to me ne zanima – poručio je Davor.

On je zamolio sve da mu niko više ne govori: David je na nebu, David je u golubu, David te gleda sa neba….

– Ja i David se više nikada nećemo vidjeti, otići na roštilj, poljubiti i zagrliti. David je strunuo i jedu ga crvi. Ne trebate mi davati riječi utjehe jer moga djeteta nema i neće ga više biti – rekao je Davor i poručio je da mu ne treba više nikada sveštenik.

– Njegova duša spokoja neće naći dok su ubice na slobodi. Moje srce neće biti spokojno, dok god ubice mog djeteta ne budu uhvaćene i sankcionisane. Adekvatna kazna ne postoji. Ubice dobro znam, i pravdu nikad od ove države neću dočekati – poručio je on i jos jednom ponovio da iza ubistva njegovog sina stoje pripadnici MUP RS, Tužilaštva, najviši vrh ove države, RS i BiH.

– Prevarili ste advokatski tim i ne mogu dočekati 5. oktobar. Ima iza Davora ko će ostati i boriti se za pravdu. Sve sam imenovao, a oni su i dalje na slobodi. Osnovali ste privatni državu i dali joj naziv Republika Srpska. Za svu djecu koju ste ubili kao i mog Davida stiće vas zaslužena kazna – rekao je Davor.
Ogorčen na institucije RS istakao je da će grob njegovog djeteta odnijeti njegova majka iz RS, jer ne želi da bude u ovakvoj državi.

Davor je istakao da će sutra u 12 časova na konferenciji za mediji iznijeti sve dokaze i činjenice od 18. marta do danas.

– Dragi sine, 5.oktobar se bliži i donijeće tata dunje iz kraja – rekao je Davor nakon čega su svi okupljeni poručili da ostaju na Trgu Krajine i da idu do kraja. Nakon toga sa pesnicom u zraku odslušali su pjesmu “Klinac u getu”.

I večeras su pročitana pisma podrške građana kao i Davidova pjesma, koju su čitali mališani.

Davor je upitao šta je sa optužnicom, svi hodaju slobodno po gradu, a Davora nema. On je poručio da su mu ubice ostavile jedan tanjir u kući ali i da mu i on ne treba.

– Lopovi, lopovi, lopovi – zaorilo se na Trgu nakon ovih riječi Davora.

On je naveo da će ići na Davidov grob 7. oktobra kako bi mu rekao šta mu je otac do sada uradio i šta će još da uradi. Ponovno su okupljeni “šefu” poručili “tik,tak,tik,tak”.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: