Parking moguće platiti bankovnom karticom

Od danas je u Banjaluci moguće platiti parking i bankovnom karticom kroz aplikaciju Go Parking.
Šef Odsjeka za kontrolu parkinga, Dalibor Kerezović pojasnio je kako će novi sistem plaćanja funkcionisati na način da će vozači skeniranjem QR koda koji će se nalaziti na svim aparatima za plaćanje parkinga.

Kerezović je istakao da na taj način, automatski će se moći preuzimati aplikacija, koja se nakon toga može povezati sa bankovnom karticom i na takav način platiti parking.

Bankovnim karticama moći će se platiti parking karte za jedan dan ili po satu, dok će se naknadno raditi na uvođenju ovakvog načina plaćanja i za mjesečne i godišnje parking karte.

Naglasio je kako su na ovu ideju prvenstveno došli zbog turista i poslovnih ljudi koji borave u našem gradu.
Svi oni kada dođu imaju problem sa plaćanjem parkinga. Dodatno, svi dosadašnji načini plaćanja parking karata ostaju u funkciji, SMS porukama te putem aparata – dodao je on.

Banjaluka na ovaj način prati trendove pametnih gradova, te digitalizacije u svim oblicima i kapacitetima.

Ovaj novitet posebno je važan za turiste koji jednostavnim uvezivanjem kartice sa aplikacijom mogu da plate parking u bilo kojoj zoni grada, te na ovaj način izbjegavaju komplikacije oko kupovine kartica mobilnih operatera.
Kroz aplikaciju Go Parking, koju možete preuzeti putem postojećih platformi Plaj stor i Ep stor uslugu parkinga moguće je takođe platiti i preko mobilnog operatera na već ustaljen način kroz SMS servis.

Pogodnosti korištenja aplikacije takođe su i učitane mape parkinga i povezanost sa Gugl mapama, te automatskim navigiranjem ka zadatom parkingu. Ova pogodnost posebno olakšava turistima u snalaženju i pronalasku parkinga u gradu.

Benefiti digitalnog načina naplate parking karata su višestruki kako za sam grad, tako i za građane kao krajnje korisnike rješenja. Korisnik kupovinom karte na ovaj način nije obavezan da istakne parking kartu na vidno mjesto u automobilu, jer će informaciju o validnosti kupljene parking karte kontrolor dobiti iz sistema.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI