Obilježeni četvrti „Dani baštovanstva“

Uz puno domaćeg povrća, raznovrsnog cvijeća, baštovansku i dječiju graju obilježeni su četvrti po redu Dani baštovanstva, koje je organizovalo Udruženje građana „Gradske bašte“.

-Ovo je jedan od značajnijih projekata za naš grad – ističe savjetnica gradonačelnika, Milada Šukalo.

Dodaje da samo onaj ko dođe na lokaciju gdje se nalaze gradske bašte može da vidi kakva energija i kakvi ljudi su se okupili oko jedne sjajne ideje.

-Nama je želja da se gradske bašte proširuju i broj korisnika povećava. Po ovom što nakon četiri godine imamo na terenu možemo da kažemo da smo u tome i uspjeli. Drago nam je i vjerujemo da će u budućnosti tako i da nastave – poručila je Šukalo.

Milka Tamamović predsjednica UG „Gradske bašte“ kaže da je ova proizvodna sezona bila izuzetno izazovna i teška zbog vremenskih uslova, ali da su baštovani ipak uspjeli proizvesti dovoljno povrća za svoje porodice.

Trenutno oko 80 porodica zajedno proizvodi svoje domaće povrće, kažu u ovom Udruženju.

Jedna od baštovanki je i Stojanka Petrović koja ističe da je njena bašta prepuna plodova.

-U bašti gajim sve za svoju porodicu, unučiće i prijatelje. Kad dođem kući kažem ovo je sve iz bakine bašte. Ulažem puno truda i ljubavi i to se u tanjirima na kraju sve primjeti – kaže Petrović.

Ovogodišnje Dane baštovanstva, Gradske bašte su obilježile zajedno sa djecom iz vrtica „Kod bake“. Želja im je, navode, da najmlađi osjete radost domaćih proizvoda.

Djeca iz vrtića kažu da su u ovoj posjeti naučili kako se sadi luk, vidjeli neobično povrće koje do sada nisu imali priliku vidjeti i lijepo se družili u prirodi sa drugarima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI