NUBL sa studentima i gostima proslavio rođendan

Povodom Dana Nezavisnog univerziteta Banjaluka i 15 godina postojanja danas su svečano promovisani studenti koji su završili prvi, drugi i treći ciklus studija.
Najboljem studentu drugog ciklusa studija sa Pedagoškog fakulteta Goranu Dediću diplomu je uručio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Uz čestitke za 15 godina uspješnog rada gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je da se savremena društva mjere i po tome koliko imaju i visokoobrazovanih i Nezavisni univerzitet Banjaluka je jedna od visokoškolskih ustanova koja omogućava podizanje nivoa znanja u našem društvu.

“Savremeno obrazovanje ima veoma važnu ulogu u transformaciji društva ka ekonomiji znanja, odnosno ka ekonomiji jednakih mogućnosti“, naveo je rektor Zoran Kalinić i istakao da u ostvarivanju ove uloge u narednom periodu Nezavisni univerzitet Banjaluka se opredjeljuje za razvoj obrazovanja u nekoliko osnovnih pravaca“. Ključni pravac odnosi se na primjenu novih tehnoloških dostignuća u obrazovnom procesu, ali i novih metoda u nastavi, poručio je rektor Kalinić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: