Novinarska zajednica solidarna: “Stop napadima na novinare”.

Šef dopisništva BN televizije Željko Raljić zahvalio se novinarima na podršci Vladimiru Kovačeviću koji je pretučen u klasičnoj sačekuši.

– U istoriji RS ovo nije zabilježeno, ovakav brutalan napad na novinara. Kovačević je sinoć pratio proteste i napadnut je na ulazu u svoju zgradu – rekao je Raljić.

Pojasnio je da je Vladimir dobio više udaraca po glavi i tijelu, ali nema povreda opasnih po život.

– Uputimo podršku njemu i njegovoj porodici. Jutros je predsjednik Dodik posjetio kolegu, želimo mu reći hvala. Bićemo mu još zahvalniji kada prestane da proziva i targetira novinare da su oni odgovorni za stanje u državi. Ono što može da učini je da prekine da širi atmosferu straha i mržnje, i da poziva na linč novinara – istakao je Raljić.

Poručio je da će novinarska zajednica da ostane jedinstvena.

– Što se tiče policije, nismo zadovoljni sa onim šta su uradili. Istraga do sada nije temeljita. Ovo što se dogodilo je poruka novinarima. Novinari ne smiju da budu napadnuti. Dodik je posjetio i porodicu Dragičević, pa smo vidjeli kakav je ishod – rekao je Raljić i dodao da oni ne stoje iza protesta.

Predsjednik Kluba novinara Banjaluka Siniša Vukelić rekao je da daju podršku Kovačeviću i da će staviti na raspolaganje pravnu i finansijsku pomoć.

– Očekujemo od policije da hitno pronađu počinioce. Do kraja sedmice nam moraju reći sta su uradili. Odugovlačenje nećemo tolerisati. Ne znamo da li je ovo organizovano, ali je moguće.Vladimir ne zna šta je pozadina napada, ali očekujemo od policije da istraži to – pojasnio je Vukelić.

On je rekao da pozivaju sve medije u BiH da sutra objave baner ili flajer sa natpisom “Stop napadima na novinare”.

– Ne znamo šta više da očekujemo, da li da nosimo pancire i šljemove. Nemoguće je raditi u ovakvim uslovima – poručio je Vukelić.

Marko Divković predsjednik BH novinara rekao je da je u ovoj godini zabilježen 41 napad na novinare, što znači više od jednog sedmično.

– Policija ili ne čini dovoljno ili ne čini ništa. Kolega Vladimir je imao naručene siledžije i ovo je pokušaj ubistva. Svi imamo mete na čelu i ne očekujemo da će ovo biti riješeno – rekao je Divković i pozvao kolege na solidarnost.

U Obilićevu pretučen novinar BN TV Vladimir Kovačević

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: