Novi dokazi u slučaju ubistva Damira Ostojića

Republičko tužilaštvo prikupilo je nove dokaze o ubistvu Damira Ostojića zvanog Šijan i skoro je za petama počiniocima ovog zločina.

Novi dokazi, prema nepotvrđenim informacijama, otkriveni su zahvaljujući saradnji s policijskim agencijama iz inostranstva, a s ciljem zaštite istrage u Tužilaštvu nisu željeli reći šta je novo otkriveno.

Do sada je u okviru istrage ovog zločina pronađen zapaljen automobil za koji se sumnja da su koristile ubice. U njemu je pronađena i puška koja je izgorjela. Utvrđeno je da je ovo vozilo ukradeno u Sarajevu i da se ovaj slučaj može povezati sa obračunom kriminalnih grupa u regiji. Prema nekim nepotvrđenim pričama sumnja se da iza zločina stoji kriminalni “škljarski klan” iz Crne Gore.

“Ubistva izvršavaju isključivo automatskom puškom sa velikim brojem ispaljenih metaka, koja je garancija likvidacije. Nakon zločina pale automobil i ostavljaju pušku u njemu. Upravo tako je i izvršen ovaj zločin, a to je potpis “škaljarskog klana”. Međutim dok se istraga ne završi ne može se tvrditi da su oni to uradili”, kazao je izvor blizak istrazi.

U Republičkom tužilaštvu kazali su da su provodeći istragu protiv nepoznatih lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili teško ubistvo Damira Ostojića prikupljene određene nove informacije i dokazi.

“S obzirom na to da je predmet u fazi istrage, svako iznošenje detalja moglo bi je ugroziti”, rekli su u Republičkom tužilaštvu.

Dodali su da je u do sada naređeno više vještačenja kao i DNK analiza pronađenih tragova koja još nisu završena.

“Po završetku predloženih vještačenja, narediće se i druge vrste vještačenja za koje se ukaže potreba. Kako bi se rasvijetlilo ovo krivično djelo, tužilaštvo sarađuje sa svim bezbjednosnim agencijama u regionu”, rekli su u Republičkom tužilaštvu.

Ostojić je usmrćen 5. septembra nedaleko od svoje kuće kada je ubica na njegov džip “rendž rover” ispalio 15 hitaca u Kozarskoj ulici u Banjaluci. Tom prilikom teško je ranjena njegova supruga Sandra Jošić (40). Ubica je pripremio sačekušu iz automatske puške ispalio rafal ka Ostojićevom autu kada je usporio da skrene prema kući u ulici Duška Trifunovića. Nakon toga je pobjegao kroz šiblje i drveće prema ulici Bolanog Dojčina gdje ga je vjerovatno čekao saučesnik. Ostojić je usmrćen na licu mjesta, a njegova supruga Sandra je zadobila više prostrelnih rana. Tokom istrage ovog slučaja policija je ispitala više od 100 osoba među kojima ima i onih s “podebljim policijskim dosijeom”.

Izvor: Glas Srpske

Rafalna pucnjava kod Poljokanovog parka

 

Video/Vlasnik banjalučkog lokala ubijen u “sačekuši”

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: