Njemački humanitarci obradovali hiljade Banjalučana

Humanitarni konvoji za gladne u BiH i danas stižu gotovo kao u ono teško ratno i poslijeratno vrijeme.
Predstavnici “Johanniter humanitarian group “ iz Njemačke dopremili su u BiH u okviru novogodišnjih praznika oko 30 tona poklon paketa za najugroženije građane Banjaluke i Tuzle.


Pet kamiona sa humanitarnom pomoći je, nakon višečasovnog čekanja na graničnom prelazu Gradiška, sinoć stiglo u Banjaluku. Oko kamiona na mračnom parking banjalučkog TAS-a okupilo se dosta svijeta, iz gotovo svih banjalučkih humanitarnih udruženja. Paketi su pretovarani u kombije i tamiće.


Neko je i prokomentarisao u masi kako je cijela atmosfera mirisala na doček humanitarnih konvoja u ratu.
Prvi paketi, ispunjeni osnovnim životnim I higijenskim namirnicama te slatkišima i đačkom opremom su već podijeljeni.
Njemački humanitarci već više od dvije decenije dopremaju humanitarne konvoje,vozeći i po nekoliko hiljada kilometara, a poručuju da će i nastaviti, jer za time u BiH i smatraju i dalje itekako ima potrebe.

Ističu kako humanitarne pakete dijele ljudima bez posla, porodicama koje imaju djecu sa invaliditetom, osobama sa invaliditetom, samohranim roditeljima, starim i nemoćnim, te porodicama koje ne mogu priuštiti novogodišnju trpezu. Pakete i dijele gotovo svim humanitarnim organizacijama, a na parkingu Tas-a smo zatekli predstavnike samohranih roditelja, višečlanih porodica, Merhameta, Mozaika prijateljstva…

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: