Nisu čekali, sami napravili igralište za djecu

Da se sa malo volje i dobrom organizacijom može mnogo napraviti, svjedoči naša naredna priča. Stanari iz banjalučke ulice Branka Popovića, nisu sjedili skrštenih ruku i sami su odlučili da svojim mališanima obezbijede ljepše djetinjstvo.

Projektom “Obojimo sivo” napravili su dječije igralište.

Projekat etažnih vlasnika “Obojimo sivo”, izmamio je osmijehe na lica mališana, koji napokon imaju mjesto za igru. Ni hladno vrijeme ni snijeg nisu ih spriječili da se igraju na svom novom igralištu.

“Ovo nam mnogo znači, možemo se igrati, prije nismo imali nešto ovako, samo smo se dosađivali. Sada možemo izaći iz kuće, da ne gledamo stalno televiziju”, poručili su najmlađi povodom izgradnje igrališta.

Projekat “Obojimo sivo” u potpunosti su osmislili stanari ovog naselja kako bi uredili svoju ulicu i mališanima napravili mjesto za igru. Pokazali su kako se uz malo sloge, mnogo toga može napraviti.

“Ono što je najvažnije je taj komšijski duh i da su svi uključeni u ovo. Mislim da naša ulica može pokazati da postoji društveni duh i da, ukoliko to žele, ljudi mogu nešto dobro i korisno uraditi za sebe, a ne čekati nekog drugog”, izjavio je predstavnik zajednice etažnih vlasnika Aleksandar Živanović.

Stanari, kažu, neće stati na ovome. Već pripremaju sadnju drvoreda i teretanu na otvorenom.

Izvor: RTRS

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI