Nešto više od mjesec dana ostalo do teniskog spektakla

Banja Luka je svoje mjesto našla na teniskoj, svjetskoj mapi.

Naime, od 16. do 23. aprila u našem gradu biće održan „Srpska open“- ATP turnir serije 250, a već su poznata imena nekih od njpoznatijih i najvećih svjetskih imena, koja će učestvovati na ovom turniru.

Među njima je svakako i najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, a pored njega na ovom turniru će učestvovati i Gael Monfils iz Francuske, kao i nekadašnji treći igrač sveta Stanislas Vavrinka iz Švajcarske.

Banjalučkoj publici, ali i svim turistima koji će doći u naš grad, predstaviće se i Laslo Đere, Filip Krajinović i Dušan Lajović.

Ranije je direktor turnira „Srpska open“ Đorđe Đoković najavio kako su u završnoj fazi i pregovori sa pobjednikom prošlogodišnjeg turnira u Beogradu, Andrejem Rubljovim iz Rusije, kao i sa još jednim reprezentativcem Rusije, Karenom Hačanovim, te Francesom Tiafoeom iz Sjedinjenih američkih država.

Dolazak u Banju Luku su potvrdili i Filip Krajinović, Borna Ćorić, Jiri Lečka, dok se još uvijek se čeka potvrda Endi Mareja, trostrukog Grand selim osvajača.

Sva ova imena garantuju da naš grad očekuje veliki teniski spektaktl.

Podsjećamo, ranije je gradonačelnik Draško Stanivuković poručio kako se Banja Luka i zvanično nalazi na ATP kalendaru i to u aprilu, kada se odigravaju najveći svjetski teniski turniri.

-Banja Luka je među najvećim svjetskim turnirima i gradovima, uz turnir u Monte Karlu, Madridu i Barseloni, u mjesecu aprilu igra se turnir u našem gradu, što se sada može vidjeti na zvaničnom sajtu i ATP kalenadaru – rekao je ranije gradonačelnik.

Dodao je kako svi zajedno treba da budemo ponosni na ovaj projekat, koji će naš grad pozicionirati na evropskoj, ali i svjetskoj, ne samo teniskoj listi, nego i turističkoj.

-Radimo najveću sportsku i turističku priču u našem gradu i Republici Srpskoj i zato je ovo vrijeme kada svi treba da budemo ponosni i da zajedno damo svoj doprinos, ako ništa, bar pozitivnim mislima – poručio je Stanivuković.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI