Međunarodni muzički festival „Balkan Fest“ 11. marta

Banjaluka će i ovog marta u okviru Međunarodnog muzičkog festivala „Balkan fest“ ugostiti mlade pjevačke talente iz 13 zemalja, a finalno veče biće održano u subotu, 11. marta u Koncertnoj dvorani Banskog dvora sa početkom u 19. 00 časova.

Riječ je o Festivalu, koji Slovenski kulturni centar organizuje četvrtu godinu za redom.

– Nastupiće 20 takmičara iz 13 zemalja, a koje je izabrao međunarodni žiri, sastavljen od uglednih kompozitora, muzičkih producenata, pedagoga i izvođača. Takmičari će pjevački kvalitet odmjeriti u tri uzrasne kategorije: djeca od 8 do 14, tinejdžeri od 14 do 18 i odrasli od 18 do 31 godine – saopštili su organizatori Festivala.

Kako su kazali, finalistima koje stručni žiri festivala bude proglasio najboljim biće uručene prigodne nagrade i pozivnice koje im garantuju pravo učešća na nekoliko međunarodnih festivala.

Takmičari će u skladu sa propozicijama „Balkan festa“ izvoditi pjesmu na maternjem jeziku i kao i neki od svjetskih hitova.

Iz Slovenskog kulturnog centra zahvalili su Gradu na podršci za organizaciju festivala.

-Zahvalni smo Gradu koji je shvatio značaj saradnje među slovenskim narodima. To je prvenstvena misija našeg centra a ovaj festival jedna od aktivnosti koja je na tom kursu. Nema boljih ambasadora kulture od ovih mladih ljudi kada nas predstavljaju na drugim međunarodnim festivalima – poručio je predsjednik „Slovenskog kulturnog centra“ Nikola Deretić.

Predstavnici Grada Mirna Savić Banjac i Nevena Blagojević Podrić primiće takmičare i njihove pratioce u svečanoj sali Banskog dvora u subotu, u 12.00 časova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: