Nastavlja se gradnja dijela Gundulićeve ulice

default

Počeli su radovi na izgradnji saobraćajnice koja će se nastavljati na Gundulićevu ulicu, od raskrsnice sa Ulicom Olimpijskih pobjednika prema dijelu kraka saobraćajnice koja se veže na Istočni tranzit.
Započinjemo najveći infrastrukturni projekat u oblasti niskogradnje, u okviru kojeg će Banjaluka dobiti jednu novu prelijepu aveniju – spoj Gundulićeve ulice i Ulice olimpijskih pobjednika sa Istočnim tranzitom. Četiri saobraćajne trake, oborniski i fekalni kolektori, vrelovod, trotoari i zeleni dio su ovog velikog projekta, kojim će se rasteretiti svakodnevne gužve na ovoj lokaciji – poručio je gradski menadžer Bojan Kresojević.
Iz Grada kažu da će se izgradnjom ove saobraćajnice rasteretiti saobraćaj u naseljima Nova varoš, Rosulje i Borik, što će poboljšati i cirkulaciju saobraćaja u cijelom gradu.

Za ove radove izdvojeno je oko 700.000 KM, a planirana je saobraćajnica sa četiri trake, trotoarima i kompletnom komunalnom infrastrukturom.
Podsjećaju da se u parku Mladen Stojanović radi na sanaciji kanalizacione i vodovodne mreže, uređenju zelenih površina, održavanju stabala, a najavljuju da će uskoro početi sa radom i fontana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: