Nakon euforije oko otvaranje, krenule i žalbe građana

Nekoliko dana nakon otvaranja kružnog toka na istočnom tranzitu u Banjaluci, još se vode rasprave među vozačima i pješacima o kvalitetu radova, ispavnosti fontane, a danas su se u priču uključili i predstavnici građana sa invaliditetom.
Ukazali su da ni na ovoj višemilionski vrijednoj investiciji niko nije razmišljao o prilazima na trotoaru za ljude u kolicima.

Na trotoarima su ostavljeni ivičnjaci, što je jako rizično za ljude u kolicima, jer postoji opasnost da ispadnu iz njih.

– Ne mogu da shvatim, na jednoj strani imate 1 centimetar ivičnjaka, na drugoj 5 centimetara, kao da su se djeca igrala. Pričate i govorite o ovom problemu i opet iste stvari se dešavaju, imam osjećaj da ovo neko namjerno radi- nezadovoljno kaže Radovan Ristić, iz Gradskog odbora udruženja invalida, koji je danas prošao ovom dionicom i sve fotografisao i objavio na svom fejsbuk profilu.

Nada se da će nadležni ispraviti ovu grešku, ali napominje i da nije rješenje popravljati već urađeno, već da treba na vrijeme misliti o ovim i sličnim stvarima.

I drugi građani sa invaliditetom komentarišu kako je u gradu u posljednje vrijeme napravljeno nekoliko kružnih tokova, ali da je samo jedan urađen kako treba sa rampama za kolica.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI