Ljekarski pregled potvrdio polno nasilje, raspisana potjernica za ocem

Ljekarski pregled potvrdio je crne sumnje da je 14-ogodišnja djevojčica iz Banjaluke bila žrtva polnog nasilja za koje je osumnjičen njen otac.
– Nakon obavljenog ljekarskog pregleda za osumnjičenim je raspisana potjernica.

Istragom u ovom slučaju rukovodi Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a detalje posebno vezane za identitet osumnjičenog nećemo objaviti, kako bi zaštitili identitet žrtve.

Prema dosadašnjoj kaznenoj evidenciji, osumnjičeni u ranijem periodu nije bio osuđivan za teška krivična djela.

Nakon obavljenog ljekarskog pregleda kompletirana je stravična priča o incestu, koji je proteklih dana šokirala javnost u Banjaluci i regiji.

Oprezan u svom bolesnom činu
Nadležni su policiji, ali i drugim relevantnim institucijama prijavili da je jedna od učenica žrtva polnog nasilja. Prema navodima iz prijave, otac monstrum imao je mjesecima seksualne odnose sa svojom maloljetnom kćerkom.

Žrtva incesta, devojčica iz Banjaluke, ispričala je tokom svjedočenja da je otac monstrum odnose pravdao seksualnim vaspitanjem.

Koliko je otac monstrum bio svjestan onoga što radi, ali i oprezan u svom bolesnom činu, otkriva i podatak da je tokom polnog nasilja nad maloljetnom kćerkom uvijek koristio zaštitu.

– Kćerki je govorio kako je ono što radi seksualno vaspitanje, te da se ne brine ništa i ne govori nikome – naveo je izvor iz istrage.
Rad u inostranstvu
Međutim, u razgovoru sa školskim drugaricama djevojčica je ispričala da ima odnose sa ocem, nakon čega su joj prijateljice savjetovale da tako nešto nije u redu, te da sve treba prijaviti, što je djevojčica i učinila.

Tokom daljeg razgovora, djevojčica je ispričala da su se odnosi sa ocem dešavali kada u porodičnoj kući strave i užasa nije bilo majke. Navodno je majka u to vrijeme sa drugim djetetom bila u bolnici.

Prema nezvaničnim informacijama, otac je na privremenom radu u inostranstvu.

Predator
Psiholog Aleksandar Milić ranije je objasnio da u ovakvim situacijama, gdje je došlo do polnog nasilja unutar porodične zajednice, žrtve ne prepoznaju namjere seksualnih predatora.

– U ovakvim situacijama nema pružanja otpora uopšte, niti znanja o tome šta se zaista dešava – objasnio je Milić.

Dodaje kako se ponašanje djece koja su žrtve seksualnog nasilja može zapaziti kada bi se malo više imalo sluha i moći zapažanja.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović izjavila je da policija postupa po zaprimljenoj prijavi u saradnji sa organom socijalnog staranja i banjalučkim tužilaštvom, te da zbog zaštite deteta policija nije u mogućnosti da otkriva detalje istrage.

Hapšenje, pa pritvor
Izvor Srpskainfo iz istrage objasnio je da će nakon hapšenja osumnjičenom za polno nasilje najvjerovatnije biti određen pritvor.

– U narednom periodu još ostaje da se sasluša osumnjičeni. Nakon toga će se najvjerovatnije zatražiti određivanje pritvora, a zatim podići i optužnica za teško krivično djelo polnog nasilja nad djetetom – objasnio je izvor iz istrage.

Otac monstrum incest pravdao seksualnim vaspitanjem

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: