Najviše zaraženih u Banjaluci

U protekla 24 časa najviše zaraženih virusom korona potvrđeno je u Banjaluci i to 19 osoba, zatim Mrkonjić Gradu devet, te u Bijeljini i Gacku po osam osoba.

Šest novozaraženih je iz Gradiške, po pet iz Doboja, Kneževa i Prnjavora, po četiri iz Drvente i Kotor Varoša, po tri osobe su iz Laktaša, Modriče, Trebinja, Čelinca i Šamca, po dvije iz Višegrada, Zvornika i Petrova i po jedna iz Vlasenice, Istočnog Starog Grada, Istočnog Drvara, Kozarske Dubice, LJubinja, Milića, Novog Grada, Osmaka, Pala, Prijedora, Ribnika, Srpca i Teslića.

Od 107 novozaraženih osoba, od ukupno 527 testiranih laboratorijskih uzoraka, 61 je muškarac i 46 ženskih osoba, od kojih je 19 mlađe, 64 srednje i 24 osoba starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 5.974 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 211 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 3.548 osoba, testirano je ukupno 56.790 osoba, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 267, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 59, a u opštim bolnicama 208.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.575 osoba, a nadzor je završen kod 46.375 osoba.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI