Nagrada za najbolju režiju Dječijem pozorištu Republike Srpske

Predstava “Sirano de Beržerak”, Igora Bojovića, u režiji Juga Radivojevića donijela je prvu nagradu Dječijem pozorištu Republike Srpske u 2021. godini.
Riječ je o nagradi „Slobodanka Caca Aleksić“ za najbolju režiju predstave za djecu u 2019/20. godini, a koju je ustanovilo Pozorištance “Puž” iz Beograda, u čast Cace Aleksić, koja je uz Branka Milićevića Kockicu, bila osnivač ovog teatra za djecu.

Žiri u sastavu Tatjana Peternek Aleksić, dramaturg, Đoko Bulajić, direktor pozorišta „Puž“ i Miloš Jagodić, reditelj, nakon odgledanih snimaka predstava prijavljenih na konkurs za nagradu „Slobodanka Caca Aleksić“ za najbolju režiju predstave za decu 2019/20. godini donio je odluku da se nagrada „Slobodanka Caca Aleksić“ dodeli reditelju Jugu Radivojeviću za predstavu „Sirano de Beržerak“ Dječijeg pozorišta Republike Srpske

U obrazloženju odluke stoji da je “maštovit i komunikativan rediteljski pristup, prilagođen uzrastu kome je namijenjen, doprinio da dramski tekst Igora Bojovića, oslonjen na klasiku, bude pristupačan i zanimljiv savremenom mladom gledaocu. Duhovita rješenja i razigrana igra glumaca, kao posljedica rediteljskog promišljanja, rezultirali su osmišljenom cjelinom i jedinstvenom slikom sa jasnim rediteljskim potpisom na tragu stvaralaštva Slobodanke Cace Aleksić”.

Svečanost uručenja nagrade i umjetnički programu čast Slobodanke Cace Aleksić održaće se sutra, 11. juna, u 12 časova u Pozorištancu “Puž” u Beogradu.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: