Na mjestu bivšeg kina Kozare umjesto zgrade biće izgrađen park

Završena je 23. sjednica Skupštine grada Banjaluka, a odbornici su usvojili odluku kojom će biti omogućeno da na lokaciji kod bivšeg kina „Kozara“ umjesto četrnaestospratnice bude izgrađen park.
Možemo obradovati mještane ovog dijela grada i reći da tu neće biti sagrađena stambena zgrada, nego jedan prelijepi park. U fazi smo da to privatno zemljište kupimo i damo zamjensku lokaciju investitoru rekao gradonačelnik Draško Stanivuković i dodao da će ovaj novi park biti peti po redu od kada je preuzeo mandat gradonačelnika.

Govoreći o parkingu u gradu, rekao je da zone parkinga ne mijanjaju zbog prihodovne strane, te da je odluka Grada da dođe do prilagođavanja tarifnih zona kao jedne od regulativnih mjera za rasterećenje saobraćaja u centru grada.
Izazovi u vezi sa objavom odluka u Službenom glasniku Grada su i dalje na snazi, a kada je riječ o prilagođavanju parking zona o tome će više informacija biti u narednom periodu – rekao je on i dodao da se u vezi sa odlukom o parkinzima pravi velika politička tema.
Tokom današnjeg zasjedanja, odbornici su usvojili plan poslovanja za 2023. godinu preduzeća „Vodovod”, plan rada i poslovanja Gradskog groblja, ali i informacija o radu za 2022. godinu JP „DEP-OT“ sa pripadajućim zaključkom.
Podrška gradskih parlamentaraca nije izostala ni za nekoliko odluka o davanju saglasnosti za kupovinu zemljišta, kako ni za zamjenu nekretnina.

Takođe, usvojen je i izvještaj o poslovanju „Čistoće“, dok izvještaji o poslovanju za 2022. godinu preduzeća „Vodovod“ i Toplane d.o.o Banjaluka nisu dobili neophodnu podršku. Izvještaj o poslovanju Zavoda za izgradnju povučen je sa dnevnog reda.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI