Na današnji dan Borac osvojio Kup Jugoslavije

Jedan od najsvjetlijih trenutaka u dugogodišnjoj istoriji FK Borac desio se na današnji dan 11. maja 1988. godine, kada je crveno-plava četa osvojila trofej u Kupu Jugoslavije.
Od tada pa do danas prošlo je 35 godina, a na putu do trofeja Borac je morao da eliminiše 11 rivala.

Tadašnji Kup maršala Tita četa trenera Husnije Fazlića je osvojila pobjedom u finalu protiv Crvene zvezde (1:0). To nije bio nimalo lagan zadatak jer su dres Zvezde tada nosili Stevan Stojanović, Dragiša Binić, Borislav Cvetković, Dragan Stojković – Piksi, Refik Šabanadžović…a upravo su crveno-bijeli te godine bili prvaci Jugoslavije.

Jedni pogodak za Borac, koji je tada bio drugoligaš, postigao je Senad Lupić. Meč je obilježio i poklonjen penal Zvezdi koji nije iskoristio Piksi. Tačnije njegov šut je odbranio golman Slobodan Karalić koji je pokušaj “panenke” sadašnjeg selektora Srbije uhvatio u ruke.
Na putu do trofeja Borac je eliminisao Radnik iz Kozarske Dubice, Kozaru iz Gradiške, Elektrobosnu iz Jajca, Rudar Prijedor, Jedinstvo iz Bihaća, Leotar, Osijek, Spartak iz Subotice, Vojvodinu, Prištinu i na kraju Crvena zvezdu.

Trofej Kupa Jugoslavije zauzima posebno mjesto u srcima navijača Borca, a osim toga, crveno-plavi fudbaleri su bogatoj kolekciji trofeja dodali onaj namijenjen najboljem u Mitropa kupu 1992. U trofejnoj sali na Gradskom stadionu nalaze se i pehari namjenjeni osvajaču prvenstva BiH, Kupa BiH, prvaka Republike Srpske i Kupa Republike Srpske.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI