Mladi PDP-ovac istukao radnika obezbjeđenja

Saopštenje iz Beme nakon napada na njihovog radnika obezbjeđenja:

Juče je oko 15.00 časova grupa ljudi među kojima su bili narodni poslanik gospodin Draško Stanivuković, gospodin Ivan Begić i jedna nepoznata djevojka upala na privatni posjed Tvornice obuće BEMA i neovlašteno snimala radnike. Zamoljeni su od strane pripadnika službe obezbjeđenja gospodina Duška Vuksana koji je ratni vojni invalid i borac I kategorije da se udalje jer se nisu najavili i nemaju odobrenje za snimanje. Tada je gospodin Begié udario šakom u glavu gospodina Vuksana i slomio mu nos i zatvorio lijevo oko. 0 svemu je obavještena policija koja je izašla na lice mjesta radi uviđaja, kao i hitna pomoé.
Policija nije odradila svoj posao kako treba. Pored napada gospodina Begića na radnika obezbjeđenja, gdje su trebali odmah da privedu tog gospodina, policija ih je i dalje pustila da snimaju i da rade i govore šta hoće na privatnom posjedu.

Bema će podnijeti krivičnu prijavu protiv gospodina Stanivukovića, Begića i djevojke za sada neutvrđenog identiteta, kao i pripadnika policije koji nisu radili svoj posao kako treba. Prijavu će podnijeti i radnik Beme, gospodin Duško Vuksan.

BEMA u ovim teškim vremenima poštuje odluke Vlade da ne otpusti niti jednog radnika, borimo se da sačuvamo svih 1.200 radnih mjesta, ali očito to nekome smeta.
Nije tačno da svi radnici BEME idu ugovorenim prevozom. Dio radnika BEME, maksimalno do 300 ide ugovorenim prevozom. Autobusi nisu u vlasništvu BEME, već imamo zaključen ugovor sa ovlaštenim prevoznikom. U autobusima nije gužva, radnici sjede na svojim mjestima. Niko nije rekao da u autobusima mora biti 2 metra razmaka između putnika, pitam Vas kako može I biti. Svi radnici u autobusima su imali maske.
Bema je jedna od rijetkih fabrika koja ima organizovan prevoz za svoje radnike, gdje autobus direktno vozi radnike od kuće do posla i obratno.
Sve mjere na zaštiti zdravlja se sprovode svakodnevno, od nošenja maski, rukavica, dezinfekcije ruku, obuće, radnog mjesta, a i nije jedina fabrika u gradu koja radi, ali ovo je atak na nas.

Smatram da je ovakvo ponašanje narodnog poslanika gospodina Stanivukovica krajnje bezobrazno i nekorektno. Očigledno mu nedostaju sjednice skupštine, te traži naćine za svoju jeftinu promociju.
Još jednom tražimo zaštitu i od policije i od grada jer ubuduće od ovakvih ponašanja moramo se braniti ili samoorganizovati, ako nemamo podršku institucija.

S poštovanjem
Marinko Umičević

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: